Huwelijksdrukwerk

Op zoek naar inspiratie voor jullie huwelijksdrukwerk? In deze tekst bespreken we de verschillende soorten drukwerk die jullie kunnen laten maken, van de uitnodiging tot de bedankkaartjes. We geven tips over de inhoud en het ontwerp van de verschillende stukken drukwerk, en proberen jullie te helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Uitnodigingen

De uitnodiging is het eerste wat jullie gasten zien van jullie huwelijk, en geeft meteen een idee van jullie stijl en persoonlijkheid. Kies een ontwerp dat voorbij is bij jullie thema en kleurenschema, en denk goed na over de tekst. Vermeld duidelijk de datum, tijd en plaats van de ceremonie en de receptie, en geef aan of er een dresscode is. Vergeet ook niet om RSVP-informatie te geven, zodat jullie weten wie er allemaal komt.

Een leuke trend is om een ​​foto van jullie beiden te gebruiken in het ontwerp van de uitnodiging. Zo krijgen jullie gasten meteen een persoonlijk tintje. Enkele tips: kies een foto waarop jullie samen lachen, laat de belichting en het formaat, en eventueel een leuke quote toe.

Save the date-kaartjes

Willen jullie er zeker van zijn dat jullie gasten tijd vrijhouden in hun agenda? Dan kunnen jullie de datum bewaren-kaartjes sturen. Deze kaartjes bevatten in principe dezelfde informatie als de uitnodiging, maar worden al veel eerder verzonden. Zo hebben jullie gasten ruimschoots de tijd om alles in te plannen.

Jullie kunnen deze kaartjes op dezelfde manier ontwerpen als de uitnodigingen, met of zonder foto. Een leuk idee is om deze kaartjes te laten aansluiten bij jullie huwelijksthema. Jullie een strandhuwelijk organiseren? Kies dan voor een save the date-kaartje met een foto van jullie beiden op het strand, of met een vrolijke zonsondergang als achtergrond.

Ceremoniekaarten

Op de dag van jullie huwelijk zullen jullie misschien extra informatie geven over de ceremonie, bijvoorbeeld de opeenvolging van de verschillende onderdelen. Dit kan via een ceremoniekaart. Op deze kaartjes kunnen jullie ook eventuele afscheidswoorden schrijven of dankbetuigingen aan jullie gasten.

Ceremoniekaarten kun je zo simpel of uitgebreid maken als jullie willen. Kies voor een ontwerp dat verleden tijd is bij de stijl van jullie huwelijk, en zorg dat de belangrijkste informatie duidelijk te lezen is.

Menukaarten

Een leuke manier om jullie menu te presenteren op de dag van jullie huwelijk is via menukaarten. Zo weten jullie gasten wat ze kunnen verwachten van het diner, en kunnen ze hun keuze vooraf maken.

Menukaarten kunnen simpel zijn, bijvoorbeeld een kaartje met daarop de lijst van gerechten en verpakkingen. Maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreider ontwerp, bijvoorbeeld met foto's van de gerechten. Voor een extra persoonlijk tintje kun je de menukaarten bijvoorbeeld laten versieren met jullie huwelijksthema of monogram.

Tafelkaartjes

Willen jullie graag dat jullie gasten aan tafels zitten tijdens het diner? Dan zijn tafelkaartjes handig. Op deze kaartjes kunnen jullie aangeven op welke tafels jullie gasten zitten, en uiteindelijk ook hun naam vermelden. Zo wordt het vinden van hun plek gemakkelijker.

Tafelkaartjes kunnen op veel verschillende manieren worden vormgegeven. Jullie kunnen kiezen voor simpele kaartjes, bijvoorbeeld alleen met een bordje met daarop het tafelnummer. Maar jullie kunnen ook kiezen voor uitgebreide ontwerpen, bijvoorbeeld een mini-fotolijstje met een foto van jullie beiden als achtergrond voor het tafelnummer.

Bedankkaartjes

Last but not least: bedankkaartjes. Na jullie huwelijk is het fijn om al jullie gasten te bedanken voor hun aanwezigheid en het eventuele cadeau. Bedankkaartjes zijn dus de perfecte manier.

Bedankkaartjes zijn vaak eenvoudige kaartjes, met een bedankwoord van jullie beiden en een unieke foto van jullie beiden van jullie huwelijk. Maar jullie kunnen deze kaartjes ook persoonlijk maken, bijvoorbeeld door een foto toe te voegen van jullie beiden met de gast die jullie willen bedanken.

Conclusie

Het unieke van huwelijksdrukwerk is dat het helemaal voorbij is bij jullie als koppel. Het is de perfecte manier om jullie persoonlijkheid en stijl te laten zien, en om te laten zien hoeveel liefde jullie voor elkaar hebben. Door te kiezen voor een mooi ontwerp en de juiste inhoud, kunnen jullie ervoor zorgen dat jullie huwelijksdrukwerk perfect aansluit bij jullie huwelijk en bij jullie als koppel.

Ook interessant

Drukkerijen

Drukwerk voor ZakelijkePrinting heeft een breed toepassingsgebied en het kan worden gebruikt om bruikbare grafische media te maken in een verscheide ...

Lees verder

Beletteringen

Beletteringen: wat zijn ze en waarom zijn ze belangrijk?Beletteringen zijn een belangrijk onderdeel van de marketing en visuele communicatie van een ...

Lees verder

Briefpapier Drukken

Briefpapier Drukken - De Kracht van een Professioneel BriefpapierEen professioneel briefpapier is enorm belangrijk voor elk bedrijf of organisatie. H ...

Lees verder