De gezondheidsvoordelen van chocolade

Chocolade is een ongelooflijk veelzijdig voedingsmiddel en het is ook een van de lekkerste voedingsmiddelen die je kunt eten! Chocolade is in wezen een zoete bereiding van gedroogde en fijngemalen cacaobonen, die wordt verwerkt tot een gladde, vloeibare of vaste pasta, die ook als smaakingrediënt aan andere voedingsmiddelen kan worden toegevoegd.

Tegenwoordig komt chocolade in allerlei vormen voor, waaronder candybars, drankjes, koekjes, chocolaatjes, enzovoort. Maar het meest populaire chocoladevoedsel is waarschijnlijk pure chocolade, omdat het het meest wordt gebruikt om dit product te produceren, en de cacaobonen die worden gebruikt om ze te maken, bevatten de hoogste concentratie aan antioxidanten. Pure chocolade bevat veel belangrijke voedingsstoffen, waaronder flavonoïden, catechines, fenolen en arginine.

Hoewel chocoladeconsumptie over de hele wereld een gangbare traditie is, zijn veel mensen nog steeds niet zeker van de gezondheidsvoordelen van deze zoete lekkernij. Het is bijvoorbeeld bekend dat het het risico op hartaandoeningen, kanker, hoog cholesterol en zelfs sommige vormen van depressie verlaagt. Mensen krijgen echter niet altijd de juiste hoeveelheid antioxidanten binnen in hun voeding. Dus als je het beste uit je chocoladeverbruik wilt halen, is het belangrijk om een ​​hoge dosis pure chocolade te consumeren.

De antioxidanten in pure chocolade zijn erg krachtig en helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, dit zijn moleculen die de cellen van je lichaam kunnen beschadigen. Vrije radicalen zijn een belangrijke oorzaak van chronische ziekten, zoals hartaandoeningen en kanker, dus ze kunnen worden voorkomen door de consumptie van antioxidanten. Donkere chocolade bevat een aanzienlijke hoeveelheid flavonoïden, en dit is een groep antioxidanten die quercetine (ook bekend als acesulfaam-kre-chinon), aldehyden, anthocyanen, procyanidines, fenolen en chinonen bevatten. Flavonoïden helpen celbeschadiging door vrije radicalen te voorkomen en helpen de kans op ontstekingen in ons lichaam te verkleinen. Ze blijken ook krachtige antioxidanten te zijn en ze helpen radicalen uit bloedvaten te verwijderen en celmutatie in het DNA te voorkomen.

Ook interessant

Chocolade

De gezondheidsvoordelen van chocoladeChocolade is een ongelooflijk veelzijdig voedingsmiddel en het is ook een van de lekkerste voedingsmiddelen die j ...

Lees verder

Pralines

Tips en Trucs voor het Maken van Zelfgemaakte Chocolade ReceptenPralines zijn al sinds de oudheid in Europa, Azië en Noord-Amerika. Maar voordat je ga ...

Lees verder