Wat is de asbestose-inventaris?

Als u is verteld om geen bouwwerkzaamheden in het gebied te doen omdat u mogelijk wordt blootgesteld aan asbest, vraagt ​​u zich misschien af ​​of u een asbestinventarisatie op uw eigendom moet laten uitvoeren. Dit type inventarisatie wordt ook wel een asbestrapport genoemd. Via een inventarisatie wordt nagegaan of er asbestsoorten in uw gebouw aanwezig zijn, en zo ja, welk type het is. Een rapport wordt ook gebruikt om te weten welke voorzorgsmaatregelen u moet nemen bij het omgaan met asbesthoudende producten. Hier leest u wat een inventaris is en hoe deze uw gezondheid kan helpen beschermen.

Asbestinventaris. Over het algemeen is er een wettelijke vereiste dat een asbestinventaris moet worden voltooid voordat er bouwwerkzaamheden aan een constructie of gebouw worden uitgevoerd. Dit geldt alleen voor constructies gebouwd vóór 1994.

Een inventarisatie dient de aanwezigheid van verschillende soorten asbest in een bouwwerk of gebouw te inventariseren en in kaart te brengen. Een inventarisatie moet ook eventuele aanbevelingen voor asbestbescherming bevatten die u zelf kunt nemen. Uw inventaris moet u bijvoorbeeld vertellen wat uw risico is bij het inademen van asbest. Het moet u ook informatie geven over de risico's van blootstelling door zaken als plafondtegels, vloerkleden, behang, enz.

De asbestose-inventaris zal u ook vertellen welke soorten werknemers het meest waarschijnlijk worden blootgesteld aan asbest. Dit is meestal gebaseerd op de hoeveelheid tijd die u in het gebouw doorbrengt en waar u veel tijd doorbrengt. Als u bijvoorbeeld veel tijd op de trappen van een gebouw doorbrengt, loopt u een grotere kans om aan asbest te worden blootgesteld. Aan de andere kant, als je in een fabriek werkt, heb je minder kans om aan asbest te worden blootgesteld.

De asbestose-inventaris moet u ook vertellen welke soorten bouwmaterialen u gebruikt. Werk je bijvoorbeeld met veel vloerbedekking, dan loop je meer kans op asbest dan iemand die met triplex of karton werkt.

Ook interessant

Bouw

Bouw Behoeften van Verschillende Soorten HuizenDe bouw is een noodzakelijke activiteit in elk huishouden. Huizen, moeten fabrieken, auto's, machines, ...

Lees verder

Bouwafwerking

Loodgieter Opdrachten In De Bouw SectorDe kunst van het pleisterwerk is zeer belangrijk voor de bouwsector. Er zijn veel banen in verband met deze bez ...

Lees verder

Bouwmaterialen

Tips Voor het Vinden van een Goede Aannemer Voor Uw bouwprojectBouwmaterialen maken voor de fundering van een bouwproject. Zij moeten veilig, duurzaa ...

Lees verder

Bouw

Interessante links