Banken

Zijn Banken Nu Echt Belangrijk?

Banken en geld: Wat is de Big Deal? The World is natuurlijk steeds een global village en vele landen met elkaar concurreren om te controleren en hun economische hulpbronnen te beschermen. Deze middelen worden door velen beschouwd als even belangrijk als olie, gas, goud, uranium en koper.

Overheden, instellingen en particulieren (denk JP Morgan) hebben een zeer moeilijke tijd het beheer van deze middelen, maar zijn vergroting van de veiligheid op de aanvoerlijnen in om te voorkomen dat problemen met cyber-security of fysieke bedreigingen van de supply chain. Banken, financiële instellingen, en het geld zijn een essentieel onderdeel van deze supply chain. Daarom is er toenemende bezorgdheid dat er iets zou kunnen gebeuren of die middelen kunnen worden onttrokken aan hun beoogde doel, dat is de kritieke infrastructuur.

Daarnaast is het beschreven dat in tijden van oorlog in Irak en Afghanistan, grote hoeveelheden olie en andere bronnen door opstandelingen werden genomen of gestolen van olieraffinaderijen en militaire bases. Inderdaad, niet alleen deze legers opgedaan en gebruikt deze middelen, ze hebben ook ook uitgelekt fondsen van hun land en duwde de economie in de richting van een faillissement.

Onlangs, op 11 september, zagen we een enorme diefstal van olie die resulteerde in een olietanker en schip worden tot zinken gebracht door piraten. Volgens de US Coast Guard, de terroristen zinken deze schepen met een aantal ton olie.

Er werd gemeld dat er sprake was van een brand aan boord van het schip en dat de brand begon in de stookruimte waar de bemanning werd het opslaan van de essentiële activa van banken aan boord opgeslagen. Meer dan US $ 700 miljoen werd gestolen.

Ook interessant

Financieel

Wat is financieel?Financieel is een brede term voor verschillende zaken over studie, beheer en creatie van fondsen en geld. In het bijzonder verwijst ...

Lees verder

Banken

Zijn Banken Nu Echt Belangrijk?Banken en geld: Wat is de Big Deal? The World is natuurlijk steeds een global village en vele landen met elkaar concur ...

Lees verder

Incasso En Factoring

Factoring en Incasso - Wat is het Verschil?Factoring is een proces dat wordt gebruikt door een financiële instelling om de schuld te verzamelen van c ...

Lees verder